dffu logo
div 003
div 003
SONY DSC
SONY DSC
div 302
div 302
DSC00115
DSC00115
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
DSC00174
DSC00174
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

imagesCAL0ME2X

Godkendelser

Er du en nystartet virksomhed, har du overtaget et bageri, eller er din nuværende godkendelse udløbet, og ønsker at have lærlinge, skal virksomheden have en godkendelse for at kunne ansætte bager- og/eller konditorelever.

Uddannelsen er ændret – Hvilket betyder at uddannelsen til Brødbager, Brødbager m/profil, Kagekonditor og Kagekonditor m/profil bliver nedlagt pr. 1. august 2015.

Vi har istedet samlet de tidligere trin 1+2 i et nyt trin 1 – BAGVÆRKER – som vil være fælles for begge specialer bager & konditor.

I praksis betyder det at du, der har en godkendelse til bageruddannelsen, kan uddanne lærlinge til bagværker, selv om lærlingen ønsker en konditor uddannelse.

Lærlingen skal så efter 2 år, finde en ny læreplads, hvor det er muligt at få specialet Konditor.

Finder lærlingen ikke en konditorlæreplads – vil det være muligt at afslutte specialet Bager i din virksomhed.

Det er vigtigt at I både udfylder trin 1 ”Bagværker”, samt det speciale i trin 2, I ønsker at uddanne lærlinge i.

Som udgangspunkt gives der godkendelse til en lærling pr. svendebrev/uddannelsesbevis der er ansat i virksomheden, til det trin/speciale mester eller svend er uddannet i.

Ønsker du at ansætte yderlig en’ lærling, udover dem du kan godkendes til, skal du eller en af dine faglærte medarbejdere gennemfører kurset “Praktikvejledning af eud-elever/lærlinge

Find kurset her – eller kontakt Sekretariatet