dffu logo
div 003
div 003
SONY DSC
SONY DSC
div 302
div 302
DSC00115
DSC00115
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
DSC00174
DSC00174
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC

Kære mester

 

Der er behov for nye lærlinge i faget, for at vi kan bibeholde faget eksistens, fortsat udvikle os og skabe nye virksomhedsejere.

Men, vi må ikke lægge os ned og sige: ”det kan vi ikke gøre noget ved”.

Hvis alle, der har mulighed for det, og hver tager en bager/konditorlærling, vil vi automatisk få løst noget af opgaven.
Hvis vores fag skal stå stærkt i fremtiden, er det nødvendigt at uddanne flere svende.

 

Derfor har vi ændret uddannelsen – så hele faget kan drage nytte at den store interesse der er for konditorfaget.

Trin 1, Bagværker, er ens – uanfægtet om du starter i bager- eller konditorlære.

Er en virksomhed godkendt som praktiksted for bageruddannelsen – Kan en lærling der ønsker uddannelsen som konditor, starte i virksomheden, som Bagværker – og efter 2 år, skifte til en virksomhed der er godkendt som praktiksted for konditoruddannelsen.

Lykkes det ikke at finde et praktiksted som konditor – kan det være en mulighed at skrive kontrakt som Trin 2, Bagersvend.

 

Det Faglige Fællesudvalg håber også, at den nye uddannelse kan hjælpe virksomheder i yderkantsområder med at få flere lærlinge ind i virksomheden. Man er nemlig ikke tvunget til at tage hele sind uddannelse som enten bager eller konditor i én virksomhed.

Mange virksomheder, der får ansøgninger om læreplads som eksempelvis konditor, må i dag afvise de unge, da man ikke er godkendt til at uddanne konditorer.

Men nu kan man tage en lærling ind i de første to år og så derefter kan lærlingen søge videre til et godkendt sted og specialisere sig.