Bagværker
Når du vælger at uddanne dig som bager eller konditor får du en kreativ uddannelse.
Når du har fundet et praktiksted, starter du med at uddanne dig til bagværker.
Se praktikmålene til Bagværkeren HER
Uddannelsen som bagværker kan du tage i næsten alle virksomheder der har enten en faglært bager eller faglært konditor ansat – og som er godkendt som praktiksted af DFFU.
Uddannelsen til bagværker har en uddannelsestid i virksomheden på 2 år.
Det der med skolen
I løbet af de 2 år er du samlet på skole i 8 uger – hvor du i slutningen af sidste skoleperiode skal til en afsluttende prøve. Når du har bestået prøven og afsluttet din praktiktid, vil du få en uddannelsesbevis, med mindre du vælger at fortsætte din uddannelse.
På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende fag:
– Køb, salg & kalkulation – Egenkontrol & arbejdspladsvurdering
– Varekendskab 1 – Flødeproduktion
– Brødproduktion – Kageproduktion
Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bagværker, skal du vælge hvilket speciale du ønsker at færdiguddanne dig som. Det kan enten være specialet bager eller specialet konditor.
Det der med praktikstedet
Du kan se på www.praktikpladsen.dk hvilke virksomheder der er godkendt.
Det afsluttende praktiksted skal være godkendt som praktiksted for det ønskede speciale.
Det betyder i praksis, at du kan starte i lære i en bagerivirksomhed – også efter 2 år skifte til en konditorvirksomhed – hvor du bliver uddannet konditor på yderligt 1 ½ år.
Du kan også vælge at blive i den samme virksomhed i hele læretiden – altså 3 ½ år
Udgangspunktet for alle fremtidige bager og konditorer er trin 1 bagværker, hvorefter man på bygger de ønskede specialer af 1 ½ års varighed stykket.