Bliv bager
Når du vælger at uddanne dig som bager eller konditor får du en kreativ uddannelse.
For at få adgang til specialet bager – skal du inden være uddannet bagværker, brødbager, brødbager m/profil eller konditor.
Uddannelsen som bager kan du tage i næsten alle virksomheder der har en faglært bager ansat – og som er godkendt som praktiksted af DFFU.
Uddannelsen til specialet bager, har en uddannelsestid i virksomheden på 1 ½ år – men kan varierer alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen..
I løbet af din uddannelse, skal du på hovedforløb i 11 uger fordelt over 3 skoleperioder.
Se praktikmålene til specialet BAGER HER
På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:
– Varekendskab 2 – Køb, salg & kalkulation 2
– Planlægning & produktion – Iværksætteri, innovation & samarbejde
– Brødproduktion – Kageproduktion
– Rullede deje – Produktudvikling, Produktion & Service
– Dekoration og sensorik
Du kan se på www.praktikpladsen.dk hvilke virksomheder der er godkendt.
Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bager, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes 3 måneder inden din kontrakt udløber.
Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at på bygge specialet konditor på 1 ½ år.