Bliv konditor
Når du vælger at uddanne dig som bager eller konditor får du en kreativ uddannelse.
For at få adgang til specialet konditor – skal du inden være uddannet bagværker, kagekonditor, kagekonditor m/profil eller bager.
Uddannelsen som bager kan du tage i næsten alle virksomheder der har en faglært bager ansat – og som er godkendt som praktiksted af DFFU.
Uddannelsen til specialet konditor, har en uddannelsestid i virksomheden på 1 ½ år – men kan varierer alt efter hvilken uddannelse du har i forvejen..
I løbet af din uddannelse, skal du på hovedforløb i 13 uger fordelt over 4 skoleperioder.
Se praktikmålene til specialet KONDITOR HER
På skoleperioderne vil du modtage undervisning i følgende:
– Varekendskab 2 – Iværksætteri, innovation & samarbejde
– Køb, salg & kalkulation 2 – Produktudvikling, Produktion & Service
– Planlægning & produktion – Piskede specialiteter
– Rullede deje – Dekoration og sensorik
– Dessertproduktion – Chokolatier
– Etage & bryllupskager
Når du nærmer dig afslutningen af din læretid som bager, skal du til en svendeprøve, som tidligst afholdes 3 måneder inden din kontrakt udløber.
Du kan se på www.praktikpladsen.dk hvilke virksomheder der er godkendt.
Når du har afsluttet din uddannelse, kan du vælge at på bygge specialet bager på 1 ½ år.